9 Nisan 2014 Çarşamba

Çocuk Alerjisine Dikkat!

Vücudumuzu koruyan bağışıklık sistemi, bazı insanlarda normalde zararlı olmayan bazı maddelere karşı reaksiyon gösterir. Bu reaksiyona alerji denir. Alerjiler herkeste aynı tepkiye yol açmaz, vücudun farklı yerlerinde ve değişik şiddetlerde olabilirler. Bunlardan korunmanın en kolay yolu alerji gösterdiğiniz maddelerden uzak durmak ve o maddeyi içeren şeyleri kullanmamaktır. Buna rağmen ülkemizde pek çok kişi neye alerjisi olduğunu bilmediği için alerjik sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntılar ufak kızarıklık, ciltte kaşıntı gibi şeyler olabileceği gibi nefes almayı engelleyen hatta hayatı riske yol açabilecek şeylerde olabilmektedir.
 alerji


Alerji yapan maddelerden uzak durmak kesin çözüm olsa da neye alerjik tepki verildiği bilinmediği zamanlarda hayati tehlikeler atlatılabilmektedir. Günümüzde alerjik tepkimelere yol açan maddeleri bulmak çok kolaydır. En yakın hastanede alerji testi yaptırarak alerjiye yol açan maddeler öğrenilebilir. Özellikle cocuk alerji olduğunda bu testin hemen yapılması ve bir çocuk alerji uzmanına gidilmesi gerekmektedir. Cocuk alerji nedenleri araştırılmalı ve ufak yaşlardan itibaren dikkat edilmesi gerekmektedir.

 cocuk alerji
Cocuk alerji uzmanları çocukların ufak yaşlarda alerji testi yaptırmaları gerektiğini, çünkü alerjik tepkimelerin gelişim çağındaki çocukları daha çok etkileyeceğini belirtmektedirler. Çocukluğundan itibaren o maddelerden uzak kalmaya alışmış birinin, ileriki zamanlarda o maddelere karşı dikkat etmesi çok daha kolay olacaktır. Cocuk alerjisinde ebeveynlerin üzerine çok fazla görev düşmektedir. Bunların başında ise çocuğun düzenli takip edilmesi ve reaksiyon gösterdiği maddelerden uzak kalmaya çocuğu alıştırmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder